A 'IFAH
ABOUT ENTRY LINKS TWITER FACEBOOK
hari jadi oh hari jadi ...
Sunday, 20 January 2013 • 04:37 • 2 comments
hello...haccummm.. dah berhabuk sikit blog aifah ni..atoto...hee..aifah dah lama tak sign in blog aifah ni.sibuk dengan kerja sekolah . Maklumlha aifah kan dah masuk tingkatan4 .jadi banyak persediaan untuk spm tahun depan..biar pun awal bulan.tapi kita perlu prepare awal-awal..biar tak terkalut sangat kelak nanti..hee.. +,+
aifah disini sihat lagi buat masa sekarang.apa kata anda?sihat?happy?awal tahun kan...perlu lhah happy ..and tak kira lhah awal ke akhir ke..tapi hati perlu bersih dan happy..solat jangan kau tinggal..hehe
aifah rindu kat korang semua and my crush too . Dont worry..aifah akan ingad selalu pada yang follow aifah terr... nak tulis apa lagi eak? hah.! 
dari kiri yang pakai baju putih yang hodoh-hodoh tu aifah...diikuti si cute hada..si pemain bola yang ayu-ayu terr piya..yang tinggi-tinggi tu..shasha..dan si teakwando tu mirahh..sekali korang buad hal..dia lha akan mulakan langkah..dan demi langkah..sambil berlari ke belakang..hahahaha..sudah dimiliki tu...and last sekali si cute farah.
ni suprise birthday shasha..yang ke-16.happy birthday kawan... 
kita orang memang buat yang suprise sangat . hee
nak tahu cerita nye? heee...
hari lahir dia bertarikhkan 14hb january.kakak kepada kami..heee...that true .!

14hb(isnin) 
alhamdulillah...shasha tak datang kat sekolah.so,kita orang boleh lha nak rancang sebaiknya.pada hari tu.kita orang dah start pergi membeli-belah lepas sekolah.hehe..
aifah,hada dan farah.kita orang dari sekolah ke kedai tu just jalan kaki..macam-macam kami borak sambil jalan-jalan..huh...nak hilangkan penat..hehehe...
sampai kat sane kita orang ke kedai buku dulu...lama lha jugak..lepas siap tu..bermula lha citew mencari spray.. 
kita orang pergi kat kedai kek hana..tapi takde..then.kedai sebelah sana..tapi takde jugak..ohh..kesian-kesian... -,-
farah: jom kito g keda kek kat koloh pue sano
hada: jom...
aifah : jolo deh ado kedai tepi sano. jom
farah and hada (sedang bercakap)
aifah : hadaaa....farahhh...herman lha nga wong tu...kat keda tepom alik sano...malu aku .
hada and farah : mano?
aifah : tu...
hada :ooo....hahahaha
farah : sep yo dop tengok alah kito . -,-
hada: ho la..dop prati..pah nak lalu kot mano?
aifah: ak tok se lalu kok tu .
farah : wak tok tahu jah...
hada : jom jom jom...
(kita orang jalan sambil menahan gelak kami yang terlekat di mulut ini)
aifah : nok lalu kot mano ni ? malu aku..!
farah : ado kito keno round alik sano lhah tapi jauh .
hada : lalu jah..wak tok tau...
(kami melintas)
sambil tersimpul malu...
sampai kat keda tu...
aifah : kak ada tak sray hok untuk hari jadi?
mak cik : tak dok lha dik...cino tuh tod wak mari..try g tngk keda lain ...keda cino ko...
hada : ken ak uyt doh..masin molep mulut aku...
aifah : aku bwod payung? mng nok da?
hada : nok . eah ..bia ahh..heee
(melintas jalan untuk ke kedai cina)
a few minutes later .
hada and farah : eah..mat hanif lha..
farah : jom kito  g
aifah : jong ..tngk dyo beli tpm gapo..
hada : kambing ado ugok tuh..
aifah : heh? bia ahh..malu aku...
(kami mengintai sambil panggil hanif?hanif? mat hanif?!)
otw ke kedai cina....
aifah : huh sampai akhir nyer...
kami : aunty... spray untuk suprise birthday ade?
aunty: ade..tu...
kami : huh..alhamdulillah...
otw pulak ke econjaya baru... huh dari kat tusyen minda sampai lhah sane..huuh..kami letih lha..
tapi akhirnye sampai jugak...hahaha....semangat nak sambut hb kawan.
hahahaha....mesti lha....
gila.!banyak nye snek...rambang mata dibuatnye...
lepas beli tuh ..kami pun balik...
otw nak balik..aku dan hada nih balik ngan teksi jer...
hada: bell.. mng tok sero lapar air?
aifah : sero ugok.jom kito minum sini...asal masuk jer...uh! abang aku....no way!!!
hada : tok se tokse tokse......maluuuu...hahaha..kita balik je lhah..hahaha
aifah : jom ah.....

hari rabu..hari yang ditunggu-tunggukan..heeee....
#pagi.
kami kalut...why?shsha tak datang lha =( ...
sedeyh...kami pun mencari idea supaya suprise ini dibuat jugak.hahaha...
hada pun bukak phone dia.. 
hada:weh..shasha ata msg."hada aku tod mari koloh.petang tuh ak mari lha..aku janji dah kan ngan korang"

#petang.
shasha datang.
kami buat selamba lhah dulu....
starting acting now....
aifah : piya meh lha aku ajar add math mng. kato suh aku ajarkan .
piya : biala....mirah ahh ajar...mirah dup dekat ngan aku.
aifah : (skill ngaju -,- ) okeh...
*mirah dengan muka selamba nye....
shasha : meh bell...mng ajar aku lha....
(erkk.. --.)
aifah : hada ! jom! mari ahh..serabut aku dup sini.. mari ahh...piya tolong pegei tpm aku ni...!
hada : bell..mng nak gi mano...
(otw nak lari...sambil tersengeh :D)
mirah : wehh..aku nak gi tandas jap .
farah : jommmm
(sambil tergelak dan buat tipu sunat)
hahahahaha...
kami pun dah rancang.. then...
piya : shasha teman aku gi tandas jap...

A few minutes later....rancangan kami bermula...aifah..hada..farah..dan mirah pun pergi kat tempat study..kami buat sepah habis bku yang ada...hahaha..Kemudian...kami cau lha....sedang bersiap sedia..nak berapikan kepala shasha..hahaha....

weh shasha! kita orang tunggu kau lama lha kat sini...lama sangat...
shasha otw bersama kawan kami Piya .
 shasha : weh ..gilo...kubei nyo...
piya : angin kot.....
shsha : mano sep ni..lamo nyo..jom gi cari sep ni?
piya : bia ahh...pah ni nyo mari la terr...

tanpa disedari... kami si kanak-kanak datang kasi kejutan kat dia...
ohh...suprise sangat..nampak sangat muka shasha macam terkejut...hahaha....
btw...kek kami ..mirah yang buat....
sedap loh..
sape2 nak tempah kek yang enak tuh boleh ..call je 999 ..
hahahaha..
tapi sumpah best and sedap...

oke lha kawan...aifah masih banyak kerja nak buat....so aifah nak bye dulu...
ok... (:




PASTFUTURE
MY WORDS;


❤YOU'RE MY FIRST AND LAST CHAPTER IN MY LIFE , ALLAH AZZA WAJJALA ❤ Don't aim for success if you want it; just do what you love and believe in, and it will come naturally. (Study Smart but Work Hard) ❤ ❤ ALHAMDULILLAH ASASI DAH HABIS !❤ ~✌FIGHT FOR WHAT YOU BELIEVE✌~

Footstepping


History

  • wahh..mula-mula sekolah harap takde lha new stude...
  • kisah pertama di kelas 4neptune
  • a sad night
  • mamat senget
  • double hello u all....wahhh...aifah baru jer siap...
  • rain is good
  • my result
  • result oh result
  • ohhh...pening-pening... entah bila lha result nak ...
  • my nephew

  • Credits

    Credits more;

    Template :N.Afiqah
    Basecode :Masterly_elmo
    Tutorial : Afiqah Wana Atiqah
    Pictures : We Heart It
    Best View : Google Chrome



    “Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.”

    siti nur nabeela aifah mohammad